luni, 18 mai 2009

IN(SIST)OMNIA


M-am tripat pe Insomnia vietii, stau acolo de saptamani si imi astept chelnarul preferat sa imi mai aduca o limonada. Ascult acelasi playlist repetat in ritmuri tulburatoare si secret fum de tigara din celulele pachetului reducator de stres. Stres? Da, stres. Ca m-am hotarat sa invat din timp pentru examene, dar se pare ca am ceva anticorpi anti-invatat, transpira entuziasmul din mine de fiecare data cand citesc tehnica PCR.
E comod, e lume, e un vibe ok, de jazz in surdina si microbi all over the place. Incerc sa combat somnolenta din biblioteca prin tratament antibradilalic cu inca o doza de Insomnia. Si azi. Mi-am extins teritoriul la masa cu fotoliu, anti-camin style si incerc sa reproduc mental ce am citit in eterna revista de mame-casnice-sotii-bucatarese-cu-pulovere-tricotate-de-ele (aka "Fuer Sie") care zicea la un moment dat: "Sie merken gerade, wie viel Spass das Leben machen kann". Eu de ce nu pot interioriza asa ceva? Am scris chestia asta pe fiecare pagina din agenda, ca terapie anti-moliciune cotidiana, dar singurul efect este ca incepe sa ma dispere superficialitatea frazei si incorectitudinea exprimarii. Ich merke nichts. Domina un nor pe care Bacovia ar fi invidios. E chiar deaspura capului meu incert.
Lampa imi aduce aminte de Salitos si fotoliul de casa. Pe perete e o tipa care strange in brate o perna. E rosie. Si Sting e an English man in NY. Sting si eu tigara. Si cursul 8 e lung.
I'm an alien. Alienata de fraza din revista. Trebuie sa imi gasesc alta fraza. Si alta insomnie. Si alt fotoliu. Acasa.

Un comentariu:

  1. esti la medicina. e clar ca n-ai cum sa interiorizez deplin placerea de viata. ;) sau marog. poate ca chiar ai scris prea des propozitia asta in agenda ta. cursul 8 mai pot sa tocesti, propozitii de acest gen cam nu. stai linistita. cred ca si bacovia a cadea in depresie daca a fi putut sa vada un student la medicina in sesiune. ;) da tu de cand citesti "für sie" ??? :O

    RăspundețiȘtergere