miercuri, 1 iulie 2009

medicina pa trend


Este exceptional sa fii medic- cu conditia sa fii de fapt actor. Are loc o explozie de elite medicale atat printre studenti cat si printre cadrele specializate, care evident, se exprima in spatele ecranului. Tu il contempli frustrat, incercand sa realizezi fenomenul exploziv de medici(decupati din Men's Health) si medice (luate cu japca de pe catwalk) si imbuibati cu doctorate si competente si inteligente nebanuite (dar ravnite) de bietii pamanteni cu rezidentiat, specializare, primariat si cam atat, care incearca sa faca abstractie de ciupercile de pe gresia cabinetelor, purtandu-si povara si abstinenta pe cifoza din dotare.
Apropo de abstinenta(sau de opusul ei)...regizorasii filmelor cu (multi, multi) medici pesemne ca se super-excita la ideea unei mese de disectie/autopsie/dus de spital/camere de garda. Hmmm...chiar mi-ar placea sa cred in acest nebanuit afrodisiac. In conceptia mea, toate cele mai sus mentionate sunt in Top 1 "Passion-Killers Of All Time".
Colac peste pupaza, acesti zei ai medicinii din spatele ecranelor au parte zi de zi, in cele mai fashionable clinici, de cele mai ilustre, surprinzatoare, misterioase cazuri eeeever. Fie ca sunt criminali in fond (Pathology) sau studenti de elita bantuiti de spiritele ucigase ale cadavrelor disecate-in totala cunostinta de cauza (Unrest), medicinasii nostri bestiali arata fata aceea a medicinii care se poate naste numai din imaginatia unui absolvent de Regie si Film.
Nu voi lucra din pacate niciodata in Private Practice, nu voi face sex cu Alex Karev, iar politica spitalului nu imi va permite niciodata sa ma desfasor imbracata casual (nici parul nu-mi va fi placuit inainte de fiecare operatie. In universul meu populational situatia este dezamagitor de distorsionata. Parul, manichiura, machiajul, cunostintele medicale si fostul sot nu vor arata niciodata ca cele ale lui Addison Montgomery, iar costumul de clinica si boneta nu vor deveni niciodata sexy...
Realitatea bate filmul, indubitabil. Dar pentru ca ne place sa visam, inca (se pare ca)putem, continuam sa vizionam aparentele medicale izbuncnite din sclipirile filmografice ale unora, total straini de mediul real pe care il expun stiintifico-fantastic.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu